Noutati

Protocol privind instruirea personalului din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale implicat în activitatea de testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 și aprobarea procedurii de instruire

27 mai. 2021

In atenţia asistenţilor de farmacie
Instruire gratuită a personalului din farmacii implicate în activitatea de testare rapidă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2

Colegiul Farmaciștilor din România și Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România au încheiat un Protocol de colaborare pentru „organizarea instruirii personalului din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale, farmaciști și asistenți de farmacie, implicat în activitatea testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2" in baza Ordinul Ministerul Sănătăţii nr. 644/2021.

Instruirea teoretică și practică a participanţilor se va asigura prin intermediul persoanelor calificate desemnate de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj.

Asistenții de farmacie din judeţul Cluj care doresc să urmeze cursurile de instruire vor completa şi depune la sediul OAMGMAMR Filiala Cluj sau vor transmite prin email: web@oammr-cluj.ro Cererea de înscriere (anexată).

Biroul Executiv al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), emite următoarea decizie:
Se aprobă acordarea unui număr de  credite EMC, asistenților medicali din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale, care participă la cursurile de instruire teoretică și practică de testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.

Calendarul organizării cursurilor de instruire va fi anunțat în curând.

Se va anexa:
- Ordinul 644/2021
- Protocolul de colaborare
- Cererea de inscriere

Cursuri online

19 mai. 2021

Începând din 20.05.2020, membrii filialei Cluj se pot înscrie la cursurile online pe platforma națională a OAMGMAMR. Toate cursurile online sunt gratuite.
Pentru înscrieri trebuie să vă creați un cont nou pe platforma națională de cursuri, accesând linkul următor:
emc.oamr.ro/login/index.php