Noutati

12 Mai | Ziua Internațională a Asistentului Medical

12 mai. 2020

În anul 2019, Organizația Mondială a Sănătății a declarat anul 2020 „Anul Internațional al Asistentului Medical și al Moașei”, ca recunoaștere a importanței lor pentru comunitățile din întreaga lume.

Acum mai mult ca niciodată, in contextul acestei pandemii, asistenții medicali și moașele aduc o contribuție fundamentală la îndeplinirea obiectivelor naționale și globale legate de serviciile de ingrijire din sănătate.

Toți asistenții medicali din judetul Cluj si-au îndeplinit datoria de a proteja sănătatea populației și de a îngriji oamenii bolnavi, dând dovadă de competență, profesionalism, umanitate si compasiune.

Conducerea OAMGMAMR Filiala Cluj le mulțumeste tuturor asistenților medicali indiferent de specialitate, pentru modul profesionist în care își fac datoria în fiecare zi.
Ne exprimam respectul și aprecierea pentru întreaga activitate a tuturor asistenților medicali și moașelor, vă dorim multă sănătate si La Multi Ani!

Completare chestionar - STRESS -CoV-evaluarea impactului emoțíonal generat de pandemia COVID asupra personalului medical din Romania

12 mai. 2020

Studiul de față este unul transversal care se adresează personalului medical, având scopul de a identifica factorii psihosociali care influențează disstresul emoțional și mecanismele de coping utilizate în acest proces.

Studiul se va desfășura online si include un chestionar demografic, un chestionar care vizează potențialii factori de stress în contexul pandemiei COVID, scala de coping (brief-COPE), scala de anxietate ca stare Spielber (STAI-s), scala de furie ca stare Spielberg(STAXI-s).

Chestionarul aplicat va asigura anonimatul respondentului . Participarea dumneavoastră la această cercetare este în întregime voluntară, completarea chestionarului online echivaland cu consimțământul dumneavoastra.

Rezultatele derivate din acest studiu ar putea fi publicate în scop ştiinţific, dar nu vor include date personale care să vă identifice în mod indirect. Durata completării acestui chestionat este de aproximativ 10 min.
Prin accesarea link-ului de mai jos puteti completa acest chestionar online.

docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf79uuI0h0Ca2wd0PFgIKnBukB5QAsNx-BccXLRI7dtQk1suA/viewform

Va multumim!